1.3.1966

Den 2.3.1966 skriver Jakobstads Tidning:
”Ung sverigeemigrant återvänder. Övertar välkänt bageri i Jstad.”
Tjugotvåårige Per-Erik Bergvall etablerade sig i går som bagarmästare i Jakobstad, då övertog han nämligen av av stadens äldsta bagerirörelser – Hoikkanens bageri i Kyrkostrand. Med sig i bagaget från Sverige hade han ett helt bageri, frånsett ugnarna, och det är dessa bageriattiraljer som nu skall installeras i det hoikkanenska bageriet.

Pelle tar ut franska bröd
”Och redan första dagen var bagaren Pelle Bergvall hemma i bageriet, där han för sju år
sedan fick de första inblickarna i yrket. Pelle tar ut välgräddade franska bröd ur ugnen
medan hustrun Ulla-Britt garnerar längder”.

Hoikkanens  Pelles bil
Såhär såg den första ”brödbilen” såg ut. Här i miniatyrmodell.

Arkiv
Bageri
Bageri Bergwall är ett familjeföretag från Sandsund utanför Jakobstad. Vi värnar om vår identitet som närbageri och vill kombinera traditioner med framtidsvisioner och företagarglädje.
Butik
Visste du, att vi öppnar kl. 6.00 varje vardag? Du kan alltså köpa hem färskt bröd redan på morgonen, eller så kan du fråga efter våra produkter i din närbutik.
Blog
Läs mer om bageriet i bloggen.
Följ oss
Här kan du följa oss på Facebook och se vad som händer på vårt bageri.