60-talet

De första åren på Kyrkostrand innebar mycket arbete. Alla de nyinköpta bagerimaskinerna skulle installeras och bagarna skulle lära sig att använda nymodigheter såsom frysskåp, ångskåp och degmaskiner. Förutom att baka skulle den stora tegelugnen eldas varje eftermiddag i tre timmar, för att hållas lagom varm följande dag. Förutom att baka skulle också kundernas beställningar tas emot och räkningarna betalas.
Kontorsarbete
”Bara att kavla upp ärmarna och betala”

Till påsken gjordes alltid memma efter Gideon Hoikkanens recept. Memmarivorna gräddades i ugn i hela 6 timmar innan den var färdig. Och hemmakundkretsen väntade ivirigt på påsktraditionen memma. Jakobstadsmemman t.o.m. exporterades till Sverige. Två rivor memma sändes till Pelles bror, men den svenska tullen ingrep. Brodern skrev senare ett brev och bad att inga flera memmarivor skulle sändas till Sverige.
Memmatillverkning 1967
”Memman slevas upp i rivor”

Arkiv
Bageri
Bageri Bergwall är ett familjeföretag från Sandsund utanför Jakobstad. Vi värnar om vår identitet som närbageri och vill kombinera traditioner med framtidsvisioner och företagarglädje.
Butik
Visste du, att vi öppnar kl. 6.00 varje vardag? Du kan alltså köpa hem färskt bröd redan på morgonen, eller så kan du fråga efter våra produkter i din närbutik.
Blog
Läs mer om bageriet i bloggen.
Följ oss
Här kan du följa oss på Facebook och se vad som händer på vårt bageri.