Brödveckan närmar sig!

Temat för årets brödvecka är "Bröd är mångsidigt"

 

IMG_7371 
 Fullkornsfranska, Rågkrossbitar, Tunnbröd (Bilden från Qvinnomässan i Bennäs, våren 2010)

Bröd passar både till vardags och till fest.

Vecka 42, eller 18 – 24.10.2010, firas traditionsenligt brödvecka i Finland.

Leipätiedotus har i sitt nyhetsbrev skrivit följande:

"Dagen börjar med en hälsosam frukost där smörgås självklart ingår.

Bröd hör självklart till soppa och som ett gott tilltugg till lunchsalladen.

Man kan också avsluta sin luch med en brödbit till efterrätt.

som mellanmål eller kvällsmål passar smörgås med goda pålägg. Kanske med med grynost och

grönsaker såsom sallad, riven morot och apelsin.

Brödet passar som ett tillägg till måltiden men man kan också bygga upp hela måltider runt brödet.

Jättegoda varma smörgåsar görs med kött, fisk eller grönsaker och gratineras med ost.

Bröd kan lätt ändras och göras till vars och ens special-munsbit.

Bröd hör också till fest.

                            SANY0003            SANY0005 
 
 Goda snittar serverades vid bageriet i februari 2008, när vi hade besök av europaparlamentariker Henrik Lax
 

Olika små smörgåsar med goda pålägg eller varför inte en ståtlig smörgåstårta,

som dekoreras vackert och smakfullt.

Kommentera

Arkiv
Bageri
Bageri Bergwall är ett familjeföretag från Sandsund utanför Jakobstad. Vi värnar om vår identitet som närbageri och vill kombinera traditioner med framtidsvisioner och företagarglädje.
Butik
Visste du, att vi öppnar kl. 6.00 varje vardag? Du kan alltså köpa hem färskt bröd redan på morgonen, eller så kan du fråga efter våra produkter i din närbutik.
Blog
Läs mer om bageriet i bloggen.
Följ oss
Här kan du följa oss på Facebook och se vad som händer på vårt bageri.