En mycket lyckad kväll!

Dethär var den bästa seminariekvällen jag deltagit i på jättelänge!

Optima hade verkligen fått ihop ett superbra program.

IMG_2284

Caroline Holm inledde kvällen med att berätta om projektet OptiFish.

Sedan fortsatte projektledare Harriet Strandvik från Finlandssvenska Marthaförbund med att berätta om Operation skolmat. Oj så bra det var! Hoppas våra beslutsfattare, alla föräldrar och speciellt köksorna i skolorna skulle "tända" på detta. Det är våra barn värda!

Härligt om barnen i våra skolor skulle kunna få lika god grönsaksbuffé, som vi blev bjudna på! Vi fick ju också provsmaka fiskrätter, som var gjorda av Optimas studerande. Brax och Gädda!

Efter buffén berättade kändiskocken Michael Björklund om sina reflektioner kring närproducerad mat. Han tycks ha gjort massor på Åland för den närproducerade maten där.

Vi skulle också behöva en sån kock här! Kanske Lasse eller Uffe ????

Sist ut för kvällen var Pierre Hanell. Han är kock, naturläkare och författare.

Hans rubrik löd: Optimal Balans – Vägen till Hälsa

Och jag blev så glad! Varm i kroppen, för dethär förespråkar jag igen och igen och igen.

För att må bra behöver kroppen, enligt Pierre:

1. Bra mat / Föda Näring

2. Motion / Rörelse

3. Vila

4. Positiv mental attityd

5. Motivering

 

Pierre berättade att svaret på frågan Vad är hälsa? varierar stort här i vårt land jämfört med i Asien. Här tycker vi att hälsa är: att hoppa ur sängen och känna sig pigg och full av energi, att ha en minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, att ha en ideal kroppsvikt, att inte ha förkylningar och influensor, att inte behöva äta medicin hela tiden. Men i Asien svarar man att:

 

Hälsa är 24 timmar av lycka utan orsak varje dag

 

 

 

 

 

Kommentera

Arkiv
Bageri
Bageri Bergwall är ett familjeföretag från Sandsund utanför Jakobstad. Vi värnar om vår identitet som närbageri och vill kombinera traditioner med framtidsvisioner och företagarglädje.
Butik
Visste du, att vi öppnar kl. 6.00 varje vardag? Du kan alltså köpa hem färskt bröd redan på morgonen, eller så kan du fråga efter våra produkter i din närbutik.
Blog
Läs mer om bageriet i bloggen.
Följ oss
Här kan du följa oss på Facebook och se vad som händer på vårt bageri.