En varm sommardag i juli 2010

Idag premiärbloggar jag på vår blogg: Bagaren i Jakobstad. Här kommer jag att skriva och berätta om oss som jobbbar här vid Bergwalls Bageri, om våra produkter och i övrigt vad som händer här i bageriet i Sandsund.

Juni 2010 403Vi lanserade vårt Medelhavsbröd den 1. juli.

Det blev genast den succé som vi kanske också hade förväntat oss. Brödet är "försvinnande " gott och nu förpackar vi det i en papperspåse, som ska hålla brödet mjukt i ett par dagar (om det finns kvar av det :-)

 

En spännande sensommar väntar oss. Välkommen med in i bageriets värld.

Hälsningar,

Anette Bergvall-Fagerström,  vd

Christina

Här har vi fyra generationer, varav tre har Christina som andranamn.

Anette Christina, Ulla-Britt Christina, Elin Christina Och så har vi mormorsmor Alice, snart 98 år.

047 

Vi avslutar årets Fruntimmersvecka med ett riktigt traditionellt kaffekalas!

IMG_9534 

Kaffe i rosenkopp tillsammans med smörbakta småbröd.

Olga

Vad ska vi bjuda Olga på?

Det blir Kinuskitårta !

Vi kokar vår egna kinuski, så den är söt och god och mjuk i smaken. Laktosfattig, äkta vispgrädde på kanten. Stora, rosafärgade Gerberablommor av marsipan pryder tårtan.


Juni 2010 383

Magdalena, Malin, Malena, Lena, Madeleine

Idag bjuder vi på Morotskaka.

En härlig färskost-glasyr pryder kakan tillsammans med physalis-frukter.

April&maj 2009 536

Vi säljer morotskaka i fyrkantiga portionsbitar, en 300 grams större kakbit samt tårtan på bilden för 7 -9 personer. 

Johanna

Te-drickande trebarnsmor, lyckligt gift tidsoptimist,

kanin-, hund- och hästägande barnmorska.

Min allra käraste syster!

Messomar 166

Och så dottern Matilda Johanna Adelia. Min "allra-bästaste" systerdotter!

IMG_8011 

Vem ska ha en somrig jordgubbstårta om inte dehär tjejerna. Grattis på namnsdagen!

IMG_8765

Margareta, Margit, Marit, Margita, Greta, Gretel

Idag blir det Chokladtårta med Jordgubbar åt fruntimren.

Café Chiller har komponerat en mousse-tårta som är underbart god.

Fyllningen emellan chokladbottnarna är en Pärontryffel, gjord av mörk choklad och päroncognac. Moussen innehåller bla. ljus choklad och grädde – sötad med honung. (Honungen kommer från Ohlssons bigård i Munsala.) Som dekor har vi en mörk Glacing och dagen till ära klyftade jordgubbar. Tunn-tunna chokladblad står radade runtom tårtan.

IMG_4104

Chokladmoussetårta
 

Sara, Sally

Mansikkapavlova Till Sara gör vi en härlig Pavlova-tårta.

Vispa grädde och smaksätt med vanilj. Skär passionsfrukterna mitt itu och gröp ur skalen med en liten sked. Täck ett marängbotten med vispgrädde och skivade jordgubbar och lägg nästa botten på dem. Dekorera med passionsfruktmos, mera vispgrädde och jordgubbar.  

Servera genast.

Vi säljer våra Äkta Marängbotten i förpackning med 2 stycken.
 

Naturligtvis kan man välja andra bär och frukter till tårtan.

Messomar 188 

 Sally är en pigg liten Bishon Havanaise på 10 månader.

Alla barns favorit-vovve!

Jakobs Dagar 2010

Årets Jakobs Dagar har inletts i kväll i Skolparken.

Vi lyckönskar Marja Rak som blev årets Late Jakob !

Noolan

Dagens namnsdagsbarn: Fredrik och Fredrika

Under Fruntimmersveckan har också en pojke namnsdag, nämligen Fredrik. Men här i Finland har vi också satt till Fredrika som namnsdagsbarn. Vid bageriet har vi söndags-stängt så vi firar Fredrika med Plättkalas!

Plätt-smeten innehåller mycket ägg och speltmjöl. Stekta i smör på Muurikka-panna. Nyplockade blåbär och jordgubbar – med mörk choklad som sakta smältat på den heta plätten…

Juni-Juli 2009 488

Fruntimmersveckan !

Idag inleds Fruntimmersveckan.

Mitt under strålande högsommartid ska vi fira en massa sköna tjejer

med kak- och tårtkalas!

Från 18 juli till om med 24 juli firar vi kvinnor som Fredrika, Sara, Margaretha,

Johanna, Magdalena, Olga,Christina.

Vi kommer att bjuda på härliga tårtor/kakor för varje dag under veckan!

Juni-Juli 2009 499

… som smultron på ett strå !

Bageri
Bageri Bergwall är ett familjeföretag från Sandsund utanför Jakobstad. Vi värnar om vår identitet som närbageri och vill kombinera traditioner med framtidsvisioner och företagarglädje.
Butik
Visste du, att vi öppnar kl. 6.00 varje vardag? Du kan alltså köpa hem färskt bröd redan på morgonen, eller så kan du fråga efter våra produkter i din närbutik.
Blog
Läs mer om bageriet i bloggen.
Följ oss
Här kan du följa oss på Facebook och se vad som händer på vårt bageri.