Tarina

StoryBergwallin Leipomon isä, Per-Erik Bergvall (Pelle), tiesi jo 8-vuotiaana, että Hoikkasen possumunkit ovat vastustamattoman herkullisia. Leipomoinnostuksen sytyttyä, 12-vuotias Pelle istui jo vanhimman veljensä kyydissä leipäautossa ja 15-vuotiaana hänestä tuli leipojamestari Gideon Hoikkasen apulainen ja myöhemmin myös tämän oppipoika.

Myös leipomon äidille, Ulla-Brit Bergvall, Hoikkasen leipomotuotteet olivat tuttuja, sillä hän työskenteli kauppa-apulaisena Forsmanin kaupassa Kirkkorannalla. Ja tietysti Pellen ja Ulla-Britin tyttäretkin kasvoivat leipomomaailmaan jo pienestä pitäen.

Bergvallin perhe osti maaliskuun 1. päivä 1966 Gideonilta Pietarsaaren vanhimpiin kuuluvan Hoikkasen leipomon, joka oli perustettu jo 1930-luvulla Pietarsaaren Kirkkorannalle. Leipomossa työskenteli 6 ammattitaitoista henkilöä ja pikkuhiljaa uusia leipomokoneita otettiin avuksi leivontaan.

Vuonna 1972 leipomon laajentuessa ja muuttaessa Pedersören Sandsundiin nimeksi vaihdettiin Bageri-Leipomo Bergvall. Vuosien kuluessa ja toiminnan kasvaessa nykyaikaisia leipomokoneita otettiin käyttöön ja tiloja laajennettiin yhä uudelleen.

Anette Bergvall-Fagerström otti leipomon ojat käsiinsä vuonna 2008. Hänen palavan innostuksen myötä alhainen GI, transrasvattomuus sekä puhtaat ja luonnolliset raaka-aineet ovat tulleet olennaiseksi osaksi leipomon tuotteita. Leipomo haluaakin tarjota asiakkaille tuotteita terveellisiin elämäntapoihin.

Osaavalla henkilöstöllämme on monen vuoden kokemus ja useimmilla myös kondiittorin koulutus. Kokemus takaa tuotteidemme laadun. Osaavat ja kokeneet työntekijämme leipovat monet tuotteistamme edelleen käsin, perinteisten ja hyviksi koettujen reseptien mukaan.

Leipomo
Leipomo Bergwall on pietarsaarelainen perheleipomo. Vaalimme identiteettiämme lähileipomona. Yhdistämme perinteet ja tulevaisuuden visiot rakkaudesta yrittäjyyteen.
Myymälä
Tiesitkö, että avaamme myymälämme arkisin klo 6.00? Voit siis ostaa kotiin tuoretta leipää heti aamusta, taikka kysellä tuotteitamme lähikaupastasi.
Blogi
Lue lisää leipomosta blogistamme.
Seuraa meitä
Seuraa meitä Facebookissa ja tiedät mitä tapahtuu leipomossamme.