Veckans surdeg: Susannas Vinnarbröd
Varje vecka bakar vi två olika surdegsbröd.
Veckans surdegsbröd är Rostad Havre och Susannas Vinnarbröd.
Att vi bakar Susannas Vinnarbröd är en självklarhet, eftersom det är kusinbarnet Susanna som är upphovsman till brödet.
I samband med årets Svenska Mästerskap i bakning, lanserades detta bröd.
Vi har bakat det enligt Susannas egna recept.
Med rostade majskorn och polenta tillsammans med vår egna vetesurdeg blir brödet mjukt -lite sött.
Flingsaltet ovanpå är pricken över i:et.
Idag hade vi besök av Susanna, som tillbringar sin ledighet i Jakobstad.
Vi ville förstås visa att vi tagit oss an receptet och bakat majsbrödet på vårt eget vis.
Susanna har tillsammans med familjen haft sköna dagar hemmavid samt i bärskogen och dessutom
gjort små utflykter till nejdens bagerier och caféer. ”Eftersom hon alltid söker efter det
lilla extra” det rustika och jordnära”.
Tyvärr hade Susanna inte möjlighet att stanna så länge att hon skulle ha tagit bagarkläderna på sig och startat upp bakandet tillsammans med oss.
Det får bli en annan gång.

EM guld till Susanna Söderman