Vi älskar surdeg!

Vi älskar surdeg! Och vi älskar surdegsbröd!
Både vår vetesurdeg och vår rågsurdeg har hunnit bli tre år.
Vi vårdar dem ömt och sköter om dem som småbarn.

Varje vecka bakar vi två olika surdegsbröd.
Ett ljust surdegsbröd och ett mörkare bröd, som vanligtvis innehåller frön, nötter eller torkad frukt.
På bakdagen använder vi en del av surdegen (eller delar av båda sorterna), men vi matar dem genast så att storleken på vår surdegsgrund kvarstår som tidigare.
Bröden bakas naturligtvis för hand, de kräver en lång vilotid och jästid innan de gräddas i vår ugn, med stenugnsbotten. Bröden gräddas direkt på ugnsbottnen, vilket gör att de får en god yta med en mjukt och gott inkråm.

Vetesurdegsbröd i papper

Arkiv
Bageri
Bageri Bergwall är ett familjeföretag från Sandsund utanför Jakobstad. Vi värnar om vår identitet som närbageri och vill kombinera traditioner med framtidsvisioner och företagarglädje.
Butik
Visste du, att vi öppnar kl. 6.00 varje vardag? Du kan alltså köpa hem färskt bröd redan på morgonen, eller så kan du fråga efter våra produkter i din närbutik.
Blog
Läs mer om bageriet i bloggen.
Följ oss
Här kan du följa oss på Facebook och se vad som händer på vårt bageri.